Україна опустилася на 79 місце в рейтингу конкурентоспроможності (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна опустилася на 79 місце в рейтингу конкурентоспроможності (відео)

Казна та Політика
863
Україна втратила три позиції і опустилася c 76-го на 79 місце в рейтингу глобальної конкурентоспроможності (Global Competitiveness Index 2015, GCI), який щорічно складається Всесвітнім економічним форумом (ВЕФ).
Рейтинг формується на основі статистики за попередній рік і опитувань підприємців на початку року.
Примітно, що страждає від падіння цін на нафту Росія піднялася в рейтингу конкурентоспроможності відразу на 8 рядків – з 53-го на 45-е місце.
Перше місце в GCI вже сім років поспіль займає Швейцарія, друге місце зберіг Сінгапур, третє – США. Німеччина піднялася з п’ятої на четверту сходинку, Голландія – з восьмої на п’яту. Як і раніше на 6 і 7 місцях знаходяться Японія і Гонконг. Фінляндія опустилася з четвертої позиції на восьму – найгірший результат цієї країни за всю історію GCI. Замикають Топ-10 Швеція і Великобританія.
Китай, чия економіка була визнана МВФ найбільшою в світі, залишився на 28 місці.
Бразилія цьогоріч втратила значно – опустилася відразу з 57 на 75 місце. Індія, навпаки, піднялася з 71-го на 55-е.
З країн СНД найбільш високі позиції в рейтингу зайняли Азербайджан (опустився з 38-ї на 40-у сходинку) і Казахстан (піднявся з 50-го на 42-е місце).
Останньою в рейтингу другий рік поспіль є Гвінея.
Рейтинг конкурентоспроможності ВЕФ включає 12 показників конкурентоспроможності і складається щорічно з 1979 року на основі відкритої інформації, а також з урахуванням думок декількох тисяч експертів з більш ніж 100 країн світу.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас