Скандал навколо Volkswagen стосується 11 млн автомобілів по всьому світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скандал навколо Volkswagen стосується 11 млн автомобілів по всьому світу

Фондовий ринок
1743
Фальсифікації даних екологічних тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопних газах автомобілів стосуються порядку 11 млн машин Volkswagen по всьому світу.
Про це йдеться в прес-релізі концерну, опублікованому на сайті компанії у вівторок, 22 вересня. Раніше мова йшла тільки про 500 тисяч автомобілів, проданих в США. Для покриття витрат на усунення порушень, а також “відновлення довіри клієнтів” Volkswagen AG зарезервує близько 6,5 мільярда євро, повідомляє «Німецька хвиля».
У компанії підкреслюють, що сума буде змінюватись в залежності від результатів триваючих по всьому світу розслідувань відносно концерну. Крім того, концерн буде змушений скорегувати у бік пониження свій прибуток за 2015 рік.
У відношення автогіганта розпочато перевірки в Італії, Німеччині, а також в Азії та США. Більше того, Мін’юст США почав кримінальне розслідування проти Volkswagen AG за звинуваченням у фальсифікації результатів тестів на викиди шкідливих газів в атмосферу, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на свої джерела.
В офіційному Брюсселі вважають, що починати розслідування на рівні Євросоюзу поки рано: невідомо, чи стосується шахрайство проданих в Європі автомобілів. Про це 22 вересня агентству AFP заявила представник Єврокомісії, додавши, що Брюссель обговорює виниклу ситуацію з представниками концерну і американською владою.
Думка про те, що Євросоюз повинен провести власне розслідування відносно концерну Volkswagen 22 вересня висловив міністр фінансів Франції Мішель Сапен в ефірі радіостанції Europe1. Він також вважає за необхідне перевірити продукцію інших автовиробників на відповідність екологічним нормам заради спокою європейських споживачів.
Скандал розгорівся в США після того, як фахівці американського Агентства по захисту навколишнього середовища (EPA) виявили, що на автомобілях Volkswagen з дизельними двигунами встановлювалося програмне забезпечення, що дозволяло обійти екологічні стандарти. Коли стало відомо, що розслідування стосовно німецької компанії в США може загрожувати кримінальним переслідуванням, кілька топ-менеджерів визнали порушення, вчинені автоконцерном. Глава американського відділення Майкл Хорн заявив: “Ми наламали дров”. Тим часом на тлі скандалу, що вибухнув, вартість акцій компанії впала більш ніж на 20 відсотків.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас