Нова розробка РФ дозволить "захопити" Арктику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова розробка РФ дозволить "захопити" Арктику

Технології&Авто
4408
Новий криголам дасть можливість цілорічної роботи в Арктиці і дозволить закріпити за Росією лідерство в цьому регіоні. Розробкою проекту займався Криловський державний науковий центр.
Криловський державний науковий центр завершив розробку ескізного проекту нового російського атомного суперкриголаму, який зможе забезпечити цілорічну роботу у високих широтах в Арктиці, повідомив начальник сектора проектування суден рибопромислового, транспортного та дослідного флоту Криловського центру Володимир Шлячков.
“Ескізний проект цього криголама виконаний. Зараз розглядається питання розробки техпроекту”, – сказав Шлячков на круглому столі в рамках конференції з енергетики RAO / CIS Offshore-2015.
Криголам, що отримав назву “Лідер”, дасть можливість цілорічної, незалежно від погоди, роботи в Арктиці не тільки по Північному морському шляху, а й по високоширотній трасі.
Потужність криголама складе 120 мегават. Його довжина – понад 200 метрів і близько 50 метрів завширшки. Осадка корабля – 13 метрів. Він зможе ламати льоди товщиною понад 4 метрів. Корабель зможе забезпечувати навігацію суден дедвейтом близько 100 000 тонн і шириною корпусу 44-50 метрів від мису Бажання до Берингової протоки зі швидкістю 10 вузлів.
Криловський центр розробляв проект “Лідера” спільно з фахівцями ЦКБ “Айсберг” та підприємства “Росатома” ФГУП “Атомфлот”.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас