Названо три основні переваги скасування трудових книжок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо три основні переваги скасування трудових книжок

Особисті фінанси
4891
Співавтор законопроекту про скасування трудових книжок Адрій Єрашов назвав три основні переваги цієї ідеї, висунутої Міністерством економіки.
Одним з плюсів законопроекту є захист працівника.
“Коли людину незаконно звільнили з роботи, припустимо, їй записали в трудову книжку про те, що її звільнено за статтею. Людина, звісно, йде в суд, наймає юристів, вони оскаржують цей запис. Суд приймає, наприклад, рішення на користь працівника, запис у трудовій виправляють. Людина приходить з цією трудовою книжкою до нового роботодавця, і він бачить обидва ці записи… Для майбутнього роботодавця це проблемний співробітник”, – пояснив Андрій Єрашов.
За його словами, після скасування трудових книжок працівник зможе уникнути ситуації, в якій він буде представлений в “поганому” світлі перед майбутнім роботодавцем, хоч і не зі своєї вини. Оскільки в електронному реєстрі буде зберігатися тільки останній запис, а незаконний запис про звільнення за статтею, скасований судом, буде видалено. З трудовою книжкою цього не зробиш – навіть закреслений запис можна побачити.
Експерт також зазначив, що другим плюсом цього законопроекту є економія для бізнесу.
“Ми передбачаємо, що зекономлені гроші підуть на розширення бізнесу, на створення нових робочих місць, можливо, на підвищення заробітної плати”, – сказав Єрашов.
Ще однією перевагою скасування трудових книжок експерт назвав економію часу і зменшення кількості документів, необхідних для надання в різні держструктури при оформленні виплат.
Плюс ще в тому, що не треба буде при втраті трудової книжки йти і відновлювати всі записи, збирати їх по компаніях, частина з яких вже можуть і не працювати, інша частина – ліквідована. Це проблема, яка раніше була. Раніше для призначення виплат, тієї ж пенсії, треба було принести трудову книжку. А зараз вже в Пенсійному фонді це все давно є, і їм, крім вашого паспорта та коду більше нічого не треба”, – сказав співавтор законопроекту про скасування трудових книжок.
Він додав, що ця реформа спрямована на максимальне спрощення і автоматизацію оформлення пенсій та інших виплат.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас