Коболєв розповів про наслідки «Північного потоку» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коболєв розповів про наслідки «Північного потоку»

Енергетика
1834
Будівництво другої черги газопроводу “Північний потік” (Nord Stream-2) з урахуванням обмежених можливостей транспортування газу з півночі до Чехії і Словаччини може призвести до дефіциту газу в Східній Європі, вважає глава правління НАК Андрій Коболєв.
“У Східній Європі може бути дефіцит газу, його можна використовувати для дискримінації”, – сказав А.Коболев на 12-му форумі YES в Києві в п’ятницю.
Він зазначив, що такі проблемні питання для регіону повинні відкрито обговорюватися і необхідно нагадати ЄС і принципи солідарності.
“Ми повинні бути залучені в дискусію як російський газ буде поставлятися в Європу”, – підкреслив глава “Нафтогазу”.
Як повідомлялося, угоду акціонерів проектної компанії з будівництва третьої і четвертої ниток “Північного потоку” підписана 4 вересня в Москві. До складу нового консорціуму увійшли шість учасників: “Газпром”, E.ON, BASF / Wintershall, OMV, Engie, Shell. За повідомленням “Газпрому”, реалізацією проекту займеться спільна проектна компанія (СПК) New European Pipeline AG. Згідно з документом, “Газпрому” в СВК належатиме 51%, E.ON, Shell, OMV and BASF/Wintershall – по 10% кожній, ENGIE – 9%.
Проект “Північний потік-2” передбачає будівництво двох ниток морського газопроводу сукупною потужністю 55 млрд куб. м газу на рік з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас