Саудівська Аравія пішла на екстрені заходи заради ціни на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія пішла на екстрені заходи заради ціни на нафту

Енергетика
2475
Саудівська Аравія в серпні знизила видобуток нафти на 100 тис. барелів. Поки це робиться в рамках попиту, проте не виключений фактор спроби зниження цін на нафту.
Про це повідомив Рейтер джерело в галузі.
Середньодобовий видобуток склав 10,26 млн барелів, а поставки на ринок знизилися на 78 тис. барелів на добу до 10,18 млн. Обсяг поставок включає як продаж на внутрішньому ринку, так і експорт, і може відрізнятися від видобутку в залежності від витрачання або поповнення запасів.
“Виробництво враховує потреби клієнтів, тобто Саудівська Аравія намагається відповідати їх потребам”, – сказало джерело.
Один з найбільших у світі виробників нафти і лідер ОПЕК, швидше за все, збереже нинішній обсяг видобутку в четвертому кварталі, так як зростання світового споживання компенсує скорочення попиту на електростанціях в країні.
Після падіння цін на нафту до шестирічного мінімуму в серпні на ринку поновилися розмови про те, що Саудівська Аравія може знизити видобуток для стабілізації світових цін. Але поки ні Аравія, ні ОПЕК висловлювали не такого наміру, незважаючи на заклики до скорочення виробництва з боку Венесуели, однією з найбідніших країн ОПЕК.
Аналітики оцінюють надлишок нафти на світовому ринку приблизно в 2 млн барелів на добу.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас