ФінТех Подкаст 72: Навіщо Україні власна національна карткова система? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
БІЗНЕС

ФінТех Подкаст 72: Навіщо Україні власна національна карткова система?

Фінтех і Картки
1162
Новий випуск подкастів на Finance.UA, ведучі Юлія Бондар та Сергій Скабелкін присвятили внутрішньодержавній картковій платіжній системі під назвою Національна Система Масових Електронних Платежів або коротко – НСМЕП. Спеціальним гостем в сьогоднішньому випуску був начальник відділу Департаменту роздрібних платежів Національного банку України Роман Гартінгер.
Ведучі разом з експертом обговорили модернізацію НСМЕП, яка розпочалась у 2012 році. З того часу система була переведена на міжнародні технологічні стандарти і специфікації, були запроваджені ринкові підходи щодо роботи з банками. Як зазначив експерт, сьогоднішня філософія НСМЕП – залучити банки до роботи в системі за рахунок конкурентних переваг: якісних послуг і платіжних продуктів та гнучкої тарифної політики.
Найближчим часом очікується проведення ребрендингу НСМЕП, під час якого буде змінена назва і логотип системи. Також планується виведення на ринок сучасних платіжних інструментів і сервісів НСМЕП: мобільних платежів (wallets), безконтактних карток, безпечних платежів в Інтернеті, переказів між картками.
Наразі в Украиїні учасниками НСМЕП є 52 банки і 23 небанківських установи. Понад 77% всіх банкоматів в Україні обслуговує платіжні картки оновленої НСМЕП з магнітною смугою, а 68% – картки НСМЕП з магнітною смугою із чипом стандарту EMV CPA. За станом на 01.07.2015 рік кількість емітованих платіжних карток НСМЕП, термін дії яких не закінчився – 6 243 170 штук, а кількість емітованих НСМЕП за яким були здійсненні видаткові операції – 274 798 штук.
Хронометраж: 01:08:41
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас