Клімкін: У майбутньому Україні доведеться приймати мігрантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клімкін: У майбутньому Україні доведеться приймати мігрантів

Казна та Політика
4088
Сирійські біженці поки не направляються в Україну, однак Київ повинен буде готовий у майбутньому бути солідарним з європейськими країнами щодо допомоги біженцям, сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
«Так питання ще не стоїть … На даний момент сирійські біженці не направляються в Україну, вони розуміють, що ми боремося з російською агресією», – сказав П.Клімкін.
Він розповів, що зараз в МЗС України кожен працівник «день закінчує день тим, що дивиться на карту Сирії», бо там ще залишається багато наших громадян.
При цьому П.Клімкін вважає проблему біженців з Близького Сходу не тільки європейською проблемою.
«Давайте задамо питання: чому потік біженців йде в бік Європи, а не в напрямку арабських країн, де одна мова, одна релігія, одна культура? Країни, які вкладають шалені гроші в різні проекти, у тому числі в організацію чемпіонату світу з футболу – вони також повинні проявити можливість гуманітарної допомоги. Це питання не тільки для Європи, це питання для всього світу», – вважає П.Клімкін.
При цьому питання повернуться ці всі біженці назад, після того як там відбудеться стабілізація, на думку П.Клімкіна, залишається відкритим.
Крім того, голова МЗС України припускає, що на Близькому Сході ще відбудеться багато змін «і через деякий час ми будемо бачити там іншу картину».
Нагадаємо, в Євросоюзі зараз набирає все більшої актуальності міграційний питання. Тисячі біженців прибувають до країн Євросоюзу.
Канцлер Австрії Вернер Файманн запропонував провести надзвичайний саміт ЄС, присвячений міграційній кризі в Європі.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас