Нацбанк найближчим часом знизить граничну суму готівкових розрахунків втричі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк найближчим часом знизить граничну суму готівкових розрахунків втричі

Особисті фінанси
5042
Правління Національного банку України найближчим часом прийме рішення щодо зниження граничної суми готівкових розрахунків в 3 рази – до 50 тис. грн з 150 тис. грн, що діє в даний час.
Про це повідомляється на сайті регулятора з посиланням на заступника глави НБУ Якова Смолія.
Смолій нагадав, що громадське обговорення цієї ініціативи тривало до 25 серпня.
«На мою думку, було б доречно врегулювати це питання на законодавчому рівні, а також зосередити спільні зусилля всіх державних органів на стимулювання розвитку безготівкових платежів в нашій країні», – цитуються в повідомленні його слова.
Регулятор відзначив, що станом на початок вересня 2015 поза банками враховувалося 276 млрд грн.
«Одним із головних завдань, які переслідує регулятор, пропонуючи зменшити обмеження на розрахунки готівкою до рівня 50 тис. грн, – залучення цих коштів у банківську систему», – підкреслюється в повідомленні.
Зазначимо, у березні цього року Національний банк повідомляв, що проводить консультації з банкірами з питання зниження граничної суми готівкових розрахунків для визначення нового оптимального порогу таких розрахунків.
Глава НБУ Валерія Гонтарєва в ході зустрічі з топ-менеджментом компаній – членів Американської торговельної палати в лютому цього року заявляла, що Нацбанк має намір знизити граничну суму готівкових розрахунків.
З 1 вересня 2013 року в Україні діє обмеження максимальної суми готівкових розрахунків для підприємств (підприємців) протягом дня до 10 тис. грн, для фізосіб при розрахунках з підприємствами (підприємцями) і між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, – до 150 тис. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас