Рада схвалила експериментальне фінансування ремонту доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада схвалила експериментальне фінансування ремонту доріг

Казна та Політика
1836
Верховна рада України прийняла в другому читанні закон про внесення зміни до Бюджетного кодексу України щодо експерименту в Одеській, Волинській та Львівській областях з фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення.
За прийняття зазначеного документа в четвер проголосувало 234 народних депутати.
Згідно з пояснювальною запискою до документа, він розроблений для забезпечення фінансування реконструкції автомобільної дороги загального користування державного значення Одеса-Рені (на Бухарест) (М-15) і поточного ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Львів-Радехів-Луцьк (Н-17), ділянки Львів-Сколе автомобільної дороги загального користування державного значення Київ-Чоп (на Будапешт через Львів, Мукачеве, Ужгород) (М-06) та автомобільної дороги загального користування державного значення Сколе-Славське (Т-14-24).
Для цього передбачається направлення в спеціальні фонди відповідних обласних бюджетів у порядку, встановленому Кабміном, 50% відсотків від суми перевиконання щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що стягуються при митному оформленні товарів на територіях відповідно Одеській, Волинській та Львівської областей.
Такі зміни будуть діяти з першого дня місяця, наступного за місяцем опублікування закону, і втратять чинність з 1 січня 2017 року.
Раніше в липні поточного року, коли парламент приймав за основу цей документ, народний депутат Віктор Пинзеник (фракція партії “Блок Петра Порошенка) зазначав, за що виключно законом про держбюджет визначається розмір і цільове призначення витрат.
“Це норма Конституції. Конституція – це закон прямої дії. Тому жодними бюджетними кодексами, іншими кодексами не можуть розподілятися бюджетні витрати”, – сказав тоді він.
Тим часом член депутатської групи “Партія” Відродження “Антон Кіссе підкреслював, що дорога Одеса-Рені йде в напрямку Бухареста і має важливе значення.
“Обсяги перевалки продукції в Ренійському в порту впали більш ніж на 20% тільки за місяць. Сьогодні цей порт повністю ізольований, українська Бессарабія сьогодні практично відрізана від материкової частини”, – говорив він на підтримку законопроекту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас