Банк Англії надрукує банкноти в 20 фунтів із пластику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії надрукує банкноти в 20 фунтів із пластику

Світ
506
Банк Англії надрукує наступну партію купюр гідністю 20 фунтів стерлінгів з полімерів, йдеться в повідомленні регулятора.
“Сьогодні Банк Англії оголосив, що наступні 20-фунтові банкноти будуть надруковані з полімеру, більш безпечного, міцного і чистого матеріалу”, – випливає з повідомлення. Тендер на постачання полімерів для цієї банкноти стартує наприкінці 2015 року.
У грудня 2013 року банк оголосив, що наступні купюри вартістю п’ять і десять фунтів стерлінгів будуть надруковані з полімерів. Пятіфунтовие купюри з портретом Вінстона Черчілля будуть випущені восени 2016 року, а 10-фунтові із зображенням Джейн Остін увійдуть в обіг через рік.
У березні нові полімерні купюри вартістю п`ять фунтів стерлінгів надійшли в обіг в Шотландії. Банкноти прикрашені портретом шотландського інженера сера Вільяма Аррола і зображеннями відомих інженерних споруд регіону. На просвіт в прозорому “віконці” купюри можна побачити світиться контур Шотландії, який змінює колір залежно від кута нахилу.
Купюри випущені банком Clydesdale. Нові пластикові гроші – в 2,5 рази більш довговічні, ніж звичайні, і краще захищені від підробок – стали першими у Великобританії банкнотами цього типу, що випускаються на постійній основі. У 2000 році північноірландський банк Northern Bank випустив пятіфунтовие купюри лімітованим тиражем в ознаменування міленіуму.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас