Укрнафта каже, що виплатила дивіденди «шляхом зарахування» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрнафта каже, що виплатила дивіденди «шляхом зарахування»

Казна та Політика
402
ПАТ «Укрнафта» запевняє, що повністю виконало зобов’язання перед державою з виплати дивідендів за +2014 рік у сумі 632, 3 млн грн. Ця виплата здійснена шляхом зарахування, враховуючи наявність у «Нафтогазу» зустрічних зобов’язань.
«Враховуючи поширення 1 вересня 2015 низкою ЗМІ і деякими народними депутатами недостовірної інформації про відмову ПАТ« Укрнафта »сплачувати дивіденди державі, публічне акціонерне товариство« Укрнафта »повідомляє про виконання в повному обсязі своїх зобов’язань по виплаті Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» дивідендів за 2014 в сумі 632 304 449,92 грн », – йдеться в повідомленні.
Як пояснюють в компанії, враховуючи наявність у «Нафтогазу» перед «Укрнафтою» зустрічних грошових зобов’язань з відшкодування шкоди, заподіяної «Укрнафти» внаслідок протиправного заволодіння і розпорядження НАКом природним газом «Укрнафти» видобутку січня-лютого 2008 року, виплата дивідендів проведена на підставі статті 601 Цивільного кодексу України шляхом зарахування.
На думку керівництва «Укрнафти», такий спосіб розрахунків повністю відповідає вимогам чинного законодавства України та абсолютно правомірний.
Нагадаємо, підконтрольна Коломойському “Укрнафта” відмовилася платити дивіденди державі і вирішила зарахувати виплату за 2014 у розмірі 632, 3 млн грн шляхом припинення вимоги від “Нафтогазу” аналогічної суми за спірними боргами за відібраний НАКом газ.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас