Подкаст 71: Реструктуризація не скасовує дефолт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
БІЗНЕС

Подкаст 71: Реструктуризація не скасовує дефолт

1888
У новому випуску подкастів на Finance.UA ведучі Юлія Бондар і Станіслав Дубко обговорили умови угоди про реструктуризацію зовнішнього боргу між українським урядом і комітетом кредиторів.
Ведучий Станіслав зазначив, що домовленість ще підлягає затвердженню українським парламентом, крім того ці умови повинні бути прийняті не менш, ніж 75% власників кожного випуску облігацій.
Також ведучі докладно розглянули параметри запропонованого кредиторам механізму компенсації їх втрат (інструмент відновлення вартості).
“У разі активного зростання економіки України в період з 2021 по 2040 р кредитори зможуть не тільки повернути суму списаних коштів, а й отримати суттєву додаткову вигоду, що є безпрецедентним в світовій практиці “, – заявив Станіслав Дубко.
Станіслав повідомив, що після завершення процесу реструктуризації міжнародні рейтингові агентства неминуче знизять суверенний рейтинг до рівня Д (дефолт), але незабаром після цього рейтинг буде знову підвищено виходячи з поточного рівня кредитоспроможності країни і нової структури її зовнішнього боргу.
Також, в подальшому можуть бути зафіксовані дефолти за випусками облігацій, утримувачі яких не погодяться на реструктуризацію.
Хронометраж – 1:03:46
Новини – 1:12
Головна тема – 8:01
Від зарплати до зарплати – 1:01:26
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас