«Яндекс» випустив мобільний додаток для глухих людей і тих, хто погано чує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Яндекс» випустив мобільний додаток для глухих людей і тих, хто погано чує

Технології&Авто
282
Команда розробників «Яндекса» повідомила про випуск мобільного програми «Розмова», призначеної для глухих і тих, хто погано чує, а також для тих, хто багато з ними спілкується – родичів, друзів і співробітників організацій, які займаються проблемами глухих.
Створений компанією додаток носить статус експериментального продукту і в даний час доступно тільки для платформи Android. В основу новинки покладені технології розпізнавання мови Yandex SpeechKit, що допомагають глухим і тим хто погано чує спілкуватися зі знайомими і незнайомими людьми за допомогою перекладу усної мови в текст і назад. «Яндекс.Разговор» озвучує набрані на клавіатурі користувачем фрази, а також розпізнає мову мовця і перетворює її в текст.
Щоб користувачеві було простіше вести діалог зі своїм співрозмовником, в додатку є заздалегідь заготовлені фрази. Їх можна використовувати в ході бесіди або для початку розмови. Наприклад, «Я не чую. Повторіть, будь ласка, що ви сказали»а бо «Здрастуйте, мені потрібна ваша допомога». Людина може додавати в додаток свої заготовки, які можуть йому знадобитися. Будь-яку фразу – заготовлену чи ні – можна не тільки озвучити, але і просто показати співрозмовникові на смартфоні. Її легко прочитає будь-яка, навіть літня людина, так як додаток збільшує текст на весь екран. Крім того, програма записує всі репліки (і усні, і письмові) у вигляді діалогів, при цьому будь-який діалог в будь-який момент можна продовжити.
У «Яндексі» підкреслюють, що для коректного розпізнавання мови необхідні певні умови: відносна тиша і тільки один мовець, який вимовляє фрази чітко і ясно. Тоді розмова вийде. Завантажити додаток можна безкоштовно в магазині Google Play.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас