Велосипедисти можуть збити з пантелику робомобіль Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велосипедисти можуть збити з пантелику робомобіль Google

Технології&Авто
749
Цікавий інцидент стався в ході випробувань роботизованих автомобілів Google в Остіні (Техас, США): машину з автопілотом збив з пантелику звичайний велосипедист, який зробив стійку (трекстенд) на перехресті.
У позиції трекстенд байкер утримує рівновагу на практично нерухомому велосипеді, не торкаючись ногою або ногами дорожнього покриття. При цьому велосипед може зміщуватися вперед і назад на кілька сантиметрів і захитався з боку на бік.
Повідомляється, що велосипедист і робомобіль Google зустрілися в Остіні на хрестоподібному перехресті. При цьому у автомобіля була перевага, і байкер пригальмував біля стіп-лінії, вставши в трекстенд-позиції. Машина Google теж відразу зупинилася. Витримавши паузу, робомобіль все ж почав рух, але в цей момент байкер зрушився на пару сантиметрів для утримання рівноваги – автомобіль тут же зупинився. Так тривало близько двох хвилин, а машина Google не змогла дістатися навіть до середини перехрестя. Байкер зазначає, що знаходилися в салоні машини фахівці Google весь цей час сміялися і намагалися віддати якісь команди через ноутбук.
Даний випадок наочно демонструє, що робомобілі поки не в змозі оцінювати ситуацію на дорозі так, як це робить людина. І все ж треба віддати належне автопілоту Google, який вжив всіх заходів безпеки, щоб не зробити наїзд на велосипедиста. Навіть незначні зміщення байкера були зафіксовані бортовою електронікою і розцінені як можливий початок руху, внаслідок чого система приймала рішення про зупинку.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас