"Бориспіль" докладе максимум зусиль для завершення будівництва паркінгу в 2016 р, - глава аеропорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Бориспіль" докладе максимум зусиль для завершення будівництва паркінгу в 2016 р, - глава аеропорту

Фондовий ринок
217
Рішення суду про розірвання договору між Міжнародним аеропортом “Бориспіль” і підрядником з будівництва паркінгу в аеропорту – ПАТ “Будівельне управління № 813” (обидва – Київ) – дозволить аеропорту добудувати важливий інфраструктурний об’єкт і ввести його в експлуатацію.
Про це повідомив виконуючий обов’язки генерального директора аеропорту Євген Дихне.
Крім того, за його словами, аеропорт планує повернути раніше видані авансові платежі в розмірі більше 93 млн грн. Це рішення також дозволить офіційно розірвати відносини з недобросовісним підрядником і приступити до процедури вибору нового підрядника.
“За дорученням Кабінету Міністрів України проводиться процедура пошуку і залучення потенційних інвесторів для добудови паркінгу. Відповідна інформація розміщена на сайті аеропорту. Розуміючи важливість введення об’єкта в експлуатацію, як резервний варіант, аеропорт передбачає можливість завершення будівництва за рахунок власних коштів, тому були передбачені відповідні інвестиції в проекті фінансового плану підприємства на 2016 рік. Найближчим часом буде проведено коректування проекту з метою поетапного введення об’єкта в експлуатацію “, – сказав Е.Дихне.
Він уточнив, що відповідно до затвердженого в 2012 році проектом і титулом об’єкту, буде потрібно дофінансувати порядку 180 млн грн в цей об’єкт.
Відповідаючи на запитання, коли орієнтовно паркінг може бути зданий в експлуатацію, глава аеропорту сказав, що це залежить від обраного шляху вирішення проблеми.
“У кожному разі, аеропорт докладе максимум зусиль для завершення робіт в 2016 році”, – резюмував Е.Дихне.
Як повідомлялося, Господарський суд Києва постановив розірвати договір між аеропортом і ПАТ “Будівельне управління № 813” про будівництво паркінгу.
Згідно з рішенням суду від 12 серпня 2015 року, суд постановив також стягнути з “Су-813” на користь “Борисполя” основний борг – 93,445 млн грн, пеню – 4,095 млн грн, судові витрати – 74,298 тис. грн.
Як випливає з рішення суду, в позові від 17 липня 2015 аеропорт “Бориспіль” просить стягнути з “Су-813” грошові кошти, розірвати з ним договір у зв’язку з тим, що останній не виконав зобов’язання за договором підряду, зокрема, в встановлені терміни не повернув сплачений замовником аванс, внаслідок чого у відповідача виникла заборгованість перед позивачем.
Згідно з угодою між “Борисполем” і “Су-813” про будівництво паркінгу, вартість робіт становила 423, 849 млн грн (з ПДВ).
Як зазначає позивач, “Су-813”, зокрема, не виконав будроботи на загальну суму 174, 576 млн грн, тоді як аеропорт оплатив йому 286 млн грн. Згідно з розрахунками, відповідач не повернув попередньо оплачений аванс у розмірі 93,445 млн грн.
Раніше Е.Дихне вказував на несумлінність підрядника будівництва паркінгу.
У середині серпня 2015 стало відомо, що аеропорт “Бориспіль” на виконання доручення Міністерства інфраструктури розглядає можливість залучення інвесторів на умовах державно-приватного партнерства для якнайшвидшого завершення будівництва та подальшої експлуатації багатоповерхового паркінгу біля терміналу “D”.
Міжнародний аеропорт “Бориспіль” є найбільшим в Україні із загальною займаною площею близько 1 тис. га. Має дві злітно-посадочні смуги: одну – довжиною 4 тис. м, шириною 60 м, другу – довжиною 3,500 тис. м, шириною 63 м. На його території розташовані чотири пасажирські термінали і поштово-вантажний комплекс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас