Китай перейшов від підтримки ринку до полювання на "шкідників" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай перейшов від підтримки ринку до полювання на "шкідників"

Фондовий ринок
821
Міністерство громадської безпеки КНР притягнуло до відповідальності 197 осіб за звинуваченнями в поширенні неправдивої інформації (у тому числі про нещодавні вибухи в Тяньцзіні).
Відзначається, що в рамках облави на біржових “шкідників” правоохоронці закрили 165 акаунтів в Інтернеті, з яких поширювалися явно неправдиві чутки про стан фондового ринку. Деякі підозрюються в ринкових маніпуляціях і інсайдерській торгівлі.
З середини червня за вказівкою “зверху” інвестфонди з державною участю, держкомпанії та приватні брокерські фірми витратили на фондові інтервенції з метою стабілізації ринку в цілому 1,3 трильйона юанів (200 мільярдів доларів). Незважаючи на безпрецедентну суму, індекс Шанхайської біржі Shanghai Com posite впав на 38%, після того як 12 червня досяг максимуму в 5178 пунктів.
Китайські власті визнали, що спроба порятунку фондового ринку провалився через те, що більшість ініціатив розкривалися публічно, а не трималися в секреті (інформація про прийняті заходи тільки посилювала паніку), повідомила FT з посиланням на висновки присвяченого фондового ринку засіданні
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас