В Україні скоротять кожного п'ятого чиновника (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні скоротять кожного п'ятого чиновника (інфографіка)

Казна та Політика
2247
Чиновників чекає нова масштабна хвиля скорочень: за словами глави Нацагентства з держслужбі Костянтина Ващенка, до кінця року їх стане менше майже на 54 тисяч із 285,5 тис. Тобто звільнити збираються 20% службовців, або кожного п’ятого.
Але, як з’ясували журналісти, міністерства і відомства не дуже охоче розлучаються з співробітниками: за даними наших джерел у Кабміні, на сьогоднішній день звільнили всього 6% з тих, кого планували скоротити. Особливо туго йде урізання штатів у регіонах (лідерів і відстаючих див. у інфографіці).
За словами експертів, причина гальмування реформи – побоювання чиновників на місцях залишитися без роботи. “Реформі всіляко чинять опір як начальство (скорочують лише вакантні посади), так і співробітники (тягнуть час, йдучи на лікарняний, в декрет і т. д.), бо в глибинці чиновнику знайти нову роботу складно. Але якщо натиснуть згори, процес піде швидше”, – вважає президент Украналітцентру Олександр Охріменко.
А голова Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський впевнений: скорочення чиновників не позначиться на якості надання послуг держорганами, бо багато функцій в установах дублюються: “Потрібно проаналізувати роботу відомств і залишити тільки ключові напрямки в роботі. І чиновники, навіть при оптимізації, зможуть працювати якісно. Реформа дозволить підняти зарплати залишилися з 2-4 до 4-6 тис. грн. Черг у відомствах не буде: активно впроваджуються електронні реєстри, видача довідок онлайн та інші послуги”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас