Україна розриває співпрацю з Росією в авіабудуванні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розриває співпрацю з Росією в авіабудуванні

Технології&Авто
3875
Кабмін України має намір підтримати пропозицію про вихід державного авіабудівного концерну “Антонов” з українського-російського підприємства ТОВОАК-Антонов”.
Про це пише РБК-Україна, посилаючись на джерело в уряді.
У пояснювальній записці Мінекономрозвитку до урядового розпорядження зазначено, що, враховуючи ситуацію, яка склалася у відносинах з Росією в 2014 р, в “ОАК-Антонов” припинені роботи з програмами літаків Ан-70, Ан-124, Ан-140, вимушено скорочений штат управління від української сторони.
Разом з тим, фінансово-господарський стан “ОАК-Антонов”, з урахуванням загострення політичного і військового протистояння між Україною і Росією, погіршується, зменшується залишок коштів статутного капіталу, у тому числі внесок концерну, як учасника цієї компанії, повідомляється в документі.
“У такій ситуації подальшу участь концерну в ТОВОАК-Антонов” представляється недоцільним”, – зазначено в пояснювальній записці.
Проект розпорядження Кабміну про припинення авіабудівної співпраці з РФ.
Раніше повідомлялося, що російський завод Самара ВАТ “Авіакор – авіаційний завод” призупиняє програму випуску літаків Ан-140.
Виконувач обов’язків президента компанії ДП “Антонов” Михайло Гвоздьов, заявив, що підприємство має намір збільшити обсяги виробництва до 25 літаків на рік завдяки оновленню виробничих потужностей підприємства.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас