Наплив іммігрантів в ЄС може поховати Шенген, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наплив іммігрантів в ЄС може поховати Шенген, - ЗМІ

Світ
2767
Поїздки стають дедалі більш нестерпними. Очевидці розповідають, що рейсовий автобус з Відня в Берлін зупинили мало не відразу, які тільки но він перетнув чеський кордон.
Президент Чехії Мілош Земан вимагав підключити навіть армію, якщо знадобиться, для боротьби з нелегальними іммігрантами в прикордонних територіях. Заклики повернути в країнах Шенгенської угоди прикордонні пункти звучать тепер не лише від популістів і радикалів в опозиції, а й від урядів. Данія нещодавно заявила, що збирається систематично контролювати свої кордони.
В 2011 році Єврокомісія змусила Копенгаген прибрати прикордонників, як цього вимагає Шенгенська угода. Цього разу данська сторона обіцяє діяти “в рамках документи”. А це значить, що будуть посилені перевірки вже на території Данії. Оскільки в умовах угоди є положення, які дозволяють спецслужбам зупиняти автомобілі і перевіряти документи в умовах надзвичайної ситуації.
Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала країни ЄС нарешті вирішити разом, як вони будуть давати раду потоку іммігрантів. Зокрема, на її думку, варто придумати механізми реєстрації і розподілення. Інакше проект Шенгенської угоди, на думку Меркель, може провалитися.
Глава МЗС Італії попередив про ризик для Європи втратити контроль над імміграцією. Число мігрантів, які скупчилися біля кордонів Євросоюзу, досягло в липні 107 500 осіб. Більшість з них – з Сирії, Афганістану і тропічної Африки, вони біжать від нестабільності і бідності у своїх країнах.
У квітні 2015 року Євросоюзом був затверджений план по боротьбі з нелегальною міграцією, а також взяв нову програму допомоги мігрантам. У травні повідомлялося, що Єврокомісія запропонувала розподіляти мігрантів в країнах ЄС за квотним принципом – в залежності від економічних показників країни.
Нагадаємо, Європу накриває вал нелегальної міграції Олексій Коваль, проблема вироблення спільної міграційної політики у рамках ЄС має не тільки економічну та гуманітарну складову, — на неї великою мірою впливають політичні розбіжності. Країни півночі й півдня Європи, країни “периферії” та ті, що розміщені всередині континенту, все ще обстоюють різні підходи.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас