Жінки проти чоловіків в Україні: Хто кого? (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жінки проти чоловіків в Україні: Хто кого? (інфографіка)

Особисті фінанси
2994
Гендерна рівність в Україні дає можливість однаково проявляти свої можливості як жінкам, так і чоловікам.
Хоча знайдеться парочка скептиків, які скажуть, що це зовсім не так. На їхню думку, жінки, через чоловічий шовінізм, не можуть на всі сто відсотків реалізуватися в житті. Чесно кажучи, питання з приводу рівноправності досить складне, а значить, вимагає глибокого дослідження. Проте статистичні дані говорять нам про те, що жінки все частіше беруть гору над чоловіками.
За даними geobe.se станом на 2015 рік в Україні проживає близько 44 млн осіб, з яких жіночого населення – 54%, а чоловічого – 46%. Крім того, рівень смертності у українок набагато нижчий, ніж в українців: у жінок на 1000 осіб – 114 смертей, а у чоловіків – 295. Очікувана тривалість життя представниць слабкої статі – 76, а сильної половини людства – 66 років.
Вчені пов’язують підвищену смертність у чоловіків із захворюваннями серцево-судинної системи – схильністю до інфаркту та інших хвороб судин і серця, що виникли в результаті паління, неправильного харчування з високим вмістом калорій і насичених жирів.
Згідно з індексом економічних можливостей, українські жінки «програють» чоловікам як за рівнем середнього заробітку за годину, так і за кількістю вищих керівних посад. Фірм в Україні, які очолюють жінки – 19%, а чоловіки – 89%. Також невтішна ситуація складається із зарплатою: чоловіки в середньому за годину отримують 18,73 грн, а жінки – 15,14 грн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас