ФінТех Подкаст 70: PayPal та Google Wallet для "чайників" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
БІЗНЕС

ФінТех Подкаст 70: PayPal та Google Wallet для "чайників"

Фінтех і Картки
1534
В новому випуску подкастів на Finance.UA ведучі Юлія Бондар та Сергій Скабелкін продовжили обговорювати тему міжнародних платіжних систем, таких як PayPal та Google Wallet.
Ведучі наголосили на тому, що ці дві системи частково працюють в Україні. Зокрема, PayPal приймає картки VISA або MasterCard, і тількі ті, які випущені українськими банками, для оплати товарів та послуг в Інтернеті. Однак PayPal не дає можливості вводити кошти в Україну, що робить неможливим продаж товарів та послуг через цю систему в українських інтернет-магазинах.
Сергій детально розповів про те за яким принципом працює платіжна система PayPal.
“Використання PayPal здійснюється на безкоштовній основі: реєстрація в системі безкоштовна, за відправлення грошових коштів комісія з відправника не знімається. Комісія стягується з одержувача платежу. Її розмір залежить від країни відправлення платежу та країни приймаючої платіж користувача, а також його статусу. За замовчуванням PayPal також отримує дохід за рахунок різниці курсу валют, коли сам конвертує гроші, а не через банк-емітент. Цю опцію можна відключити і конвертувати завжди через банк-емітент”, – наголосив ведучий.
На відміну від PayPal, яка функціонує по всьому світу, платіжний функціонал від Google доступний лише ідентифікованим жителям США. Ведучі розповіли, що для користування електронним гаманцем від Google Wallet, необхідно на телефон встановити відповідний додаток та вести в нього дані про кредитні карти, пропозиції, подарункові сертифікати та дисконтні картки без необхідності брати їх з собою. Також в гаманці від Google є можливість зберігати квитки на громадський транспорт, квитки на різні культурні заходи, різні ідентифікаційні дані, а також ключі доступу.
Хронометраж: 01:07:57
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас