Чому Bitcoin корисніше, ніж інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому Bitcoin корисніше, ніж інтернет

Фінтех і Картки
1598
Доступ до миттєвих міжнародних платежів більш важливий для жителів країн, що розвиваються, ніж доступ до даних, тому буде мати більш суттєві наслідки, вважає CEO електронного гаманця для зберігання Bitcoin – Венсес Касарес.
Експерт наводить кілька аргументів на користь Bitcoin
Готівкові платежі дорогі в обслуговуванні
Жителі розвинених країн вже використовують платіжні картки, однак мільярди людей по всьому світу все ще змушені використовувати готівку.
“П’ять мільярдів чоловік досі користуються лише готівкою. Кредитні та дебетові карти мають трохи більше мільярда чоловік. Велика частина населення Землі не може скористатися перевагами банківських сервісів”.
Зберігати гроші вдома небезпечно, транспортувати – ризиковано, довго і дорого. Всі платежі готівкою вимагають фізичної присутності, що збільшує ризик крадіжки.
«Це безглуздо, але використовувати готівку неефективно», – уклав експерт.
Інфляція
Оскільки більша частина населення не має доступу до банків, зберігання грошових коштів вдома не тільки підвищує їх привабливість для грабіжників, але й поступово знецінює.
У деяких країнах навіть зберігання коштів у банках не допоможе зберегти накопичення: чергова економічна криза і проблеми в банках можуть позбавити депозитів.
“Bitcoin змінює все. Тепер будь-яка людина може за допомогою мобільного телефону створити електронний гаманець і зберігати в ньому віртуальну валюту, – коментує Касарес.
Гроші важливіші, ніж інформація
Генеральний директор Xapo впевнений, що африканський фермер швидше вибере більш зручний доступ до коштів, ніж до інформації.
“Якщо ви забезпечені житлом, продовольством, хорошою освітою і якісними послугами в сфері охорони здоров’я, ймовірно, вам буде цікаво, наскільки далеко Юпітер знаходиться від Землі. Але для людини, яка не має доступу до найпростіших послуг, можливість надійного зберігання і використання своїх коштів, буде переважніше інформації “, – додав Касарес в якості останнього аргументу на користь Bitcoin.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас