Завод держкомпанії "Укрспирт" перепрофілюють під виробництво біоетанолу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завод держкомпанії "Укрспирт" перепрофілюють під виробництво біоетанолу

Казна та Політика
416
Державне підприємство “Тростянецький спиртовий завод” після чотирьох років простою реконструюють для виробництва біоетанолу та його похідних.
Про це повідомляє “Дело” з посиланням на Agravery.
Як зазначив голова облдержадміністрації Валерій Коровій, пусконалагоджувальні роботи на оновленому об’єкті планують розпочати наприкінці серпня. “Зараз капітально відремонтовано чотири котла ДКВР-10, хімічна водоочищення і прилеглі комунікації. Відновлена робота артезіанських свердловин, очисних споруд, бродильного відділення, насосного парку та запірної арматури. Щоб запрацювала система водопостачання, основну частину трубопроводів і запірної арматури довелося замінити”, – розповідає Валерій Коровій.
Незабаром інвестор має намір встановити обладнання. Уже набрані в штат 92 співробітника.
За словами директора спиртзаводу Ігоря Мариняка, тростянецький біоетанол вже готові брати мережі автозаправних комплексів, зокрема БРСМ і WOG.
Тим часом пакет дозвільних і регламентних документів для відновлення виробництва на даний момент знаходиться в процесі розробки.
В даний час Тростянецький спиртзавод знаходиться в стані банкрутства, на стадії управління майном.
Примітно, що Тростянецький спиртзавод стане четвертим підприємством “Укрспирту”, яке випускатиме біоетанол для виробництва спиртовмісних моторних палив.
Нагадаємо, що норму, яка зобов’язувала України з 2014 року додавати в традиційний бензин не менше 5% біоетанолу, скасували на початку 2015 року.
Проте вже з 2016 року паливо може містити 10% біопалива.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас