Група UniCredit гарантувала підтримку діяльності Укрсоцбанку до його продажу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Група UniCredit гарантувала підтримку діяльності Укрсоцбанку до його продажу

Фондовий ринок
1049
UniCredit Bank Austria A.G. випустив гарантійний лист на користь Укрсоцбанку з метою підтримки його фінансової та адміністративної діяльності до його подальшого продажу, сказано в піврічному звіті UniCredit.
“Подальше погіршення економічних умов і/або обмінного курсу гривні і пролонгація конфлікту в регіоні можуть значно вплинути на відповідність Укрсоцбанку місцевим нормативним вимогам, зокрема до мінімального рівня капіталу”, – йдеться в документі.
Випуск гарантійного листа є частиною заходів, вжитих компанією UniCredit по зміцненню капітальних позицій Укрсоцбанку. Серед них – списання в березні 2015 року боргів на $ 250 млн, отриманих від UniCredit Bank Austria і UniCredit SpA, а також збільшення капіталу Укрсоцбанку на $ 250 млн в кінці червня.
Станом на кінець червня 2015 року, Укрсоцбанк відповідав вимогам НБУ про мінімальний рівень достатності капіталу, вказується в звіті.
“Завдяки списанню заборгованості в першому кварталі валютний ризик Укрсоцбанку значно знизився, а збільшення капіталу в червні поліпшило доларові позиції банку, зробивши його більш стійким до можливого знецінення місцевої валюти”, – сказано у звіті.
Згідно з ним, у першій половині 2015 року Укрсоцбанк скоротив свій кредитний портфель з EUR1,7 млрд до EUR1,5 млрд, а прямі кредити UniCredit Bank Austria AG українським позичальникам зменшилися з EUR0,5 млрд до EUR0,4 млрд.
У звіті уточнюється, що “українська група” UniCredit крім Укрсоцбанку включає його акціонера ПрАТ “Ферротрейд Інтернешнл”, ТОВ “Укрсоцбуд”, ТОВ “Спеціалізована інвестиційно-будівельна компанія з управління активами Укрсоц-Нерухомість” і керований нею венчурний фонд “Укрсоцбуд”.
Як говориться у звіті, балансова вартість українських “дочок” до кінця червня становила EUR251 млн, зменшившись за півроку на EUR100 млн переважно через падіння курсу гривні. Крім того кредитні ризики української групи на 1 липня включали кредити інших підприємств групи UniCredit вартістю EUR519 млн (з яких EUR89 млн були погашені в липні). Згідно зі звітом, наведені оцінки можуть відрізнятися від суми відшкодування загальних ризиків в кінці процесу передачі власності за підсумками переговорів.
UniCredit Bank Austria на кінець червня володіла 91,36% Укрсоцбанку, UniCredit SpA – 8,44%.
Як повідомлялося, 7 серпня стало відомо, що Альфа-Груп ABH Holdings SA (ABHH) (ABHH), власник восьмого за розмірами активів на українському банківському ринку Альфа Банку, вступила в тримісячні ексклюзивні переговори з UniCredit Group по покупці сьомого на ринку Укрсоцбанку в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас