Як жінка з незакінченою середньою освітою "сколотила" 7-мільярдний статок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як жінка з незакінченою середньою освітою "сколотила" 7-мільярдний статок

Світ
6454
Вона – найуспішніша мільярдерка в світі, яка своїм статком зобов’язана тільки самій собі, але лише буквально кілька людей коли-небудь чули про неї. Знайомтесь: Чжоу Кунфей, не закінчила середню школу (з економічних причин), колишня працівниця фабрики, а також засновник і генеральний директор “Lens Technologies”. Чжоу – провідний виробник світового масштабу сенсорних екранів для таких компаній, як Samsung і Apple.
Чжоу Кунфей 45 років, вона виросла в маленькому селі в Китаї, втратила свою матір у віці 5 років, а батько був наполовину сліпий через нещасний випадок на виробництві. У 16 Чжоу кинула школу, почала працювати і незабаром домоглася деякого успіху, просуваючись по кар’єрних сходах, і в кінцевому підсумку створила власну склопереробну компанію, яка стала відома публіці на початку поточного року.
Чжоу досить непублічна особа як для жінки, чий статок оцінюється між $7 млрд і $10 млрд, проте нещодавно згадки про неї з’явились відразу і в “South China Morning Post”, і в “The New York Times”.
Ось кілька ключів до її успіху:
1. Вона відмовлялася отримувати менше, ніж хотіла
Чжоу добре справлялася в школі і з самого дитинства хотіла стати дизайнером одягу, але мрії довелося відкласти. Замість цього вона кинула школу у віці 16 років і влаштувалася працювати на фабрику, заробляючи, згідно з даними “Times”, один долар в день. Це була важка робота:
“Я трудилася з восьми до дванадцяти дня, іноді до двох. Не було ніяких змін. Просто кілька десятків людей годинами полірували скло. Мені не подобалася ця робота”.
Не дивлячись на те, що їй була потрібна робота і було багато бажаючих замінити її, Чжоу написала записку своєму босові через три місяці на фабриці про те, що вона вдячна йому за надану можливість, але того, що вона отримує, їй недостатньо. Замість того, щоб відпустити, начальник підвищив Чжоу. Цей сміливий вчинок виявився першим кроком на її довгому шляху до дійсно величезного багатства.
2. Вона повністю розуміла, в чому її завдання
Почавши на виробництві та піднімаючись по кар’єрних сходах, трудячись у свого першого роботодавця, Чжоу повністю зрозуміла виробничий процес вже до того, як заснувала своє власне підприємство. Навіть зараз, маючи в підпорядкуванні близько 70000 працівників, Чжоу відома тим, що час від часу відвідує свої фабрики, уважно вивчаючи і контролюючи процес виробництва зсередини.
“Іноді вона займає місце механіка і уважно стежить за процесом, чи немає яких помилок”, – розповів один з головних менеджерів спеціально для “Times”. “Це ставить мене в дуже незручне становище. Якщо проблема виявляється, вона завжди каже: “Чому ти не побачив цього?”
3. Вона робить ставку на себе знову і знову
Чжоу залишила роботу на фабриці, щоб заснувати власну виробничу компанію на накопичені кошти – $ 3 тис. В цілому. Згідно “SCMP”, це було перше з одинадцяти підприємств, які запускала Чжоу. Велика частина з них зрештою прогоріли.
“Двічі мені доводилося продавати будинок, щоб оплатити працю робітників”, – зізнається Чжоу.
Насправді, все змінилося в 2003 році, коли у Чжоу Кунфей з’явилася реальна можливість зробити свою справу успішним. Що й призводить нас до пункту -
4. Вона сказала “так” новій можливості
Профілем Чжоу було виробництво скляних лінз для годинників, але настав час новітнього покоління смартфонів, що зробило можливим її подальший успіх. У 2003 році до неї звернулися представники найбільших компаній з виробництва мобільних телефонів з пропозицією переобладнати компанію Чжоу, щоб створювати екрани для нових смартфонів.
“Вони подзвонили мені і сказали: просто дайте відповідь “так” або “ні”, і якщо відповідь буде позитивною, ми допоможемо Вам з процесом, – цитує “Times” слова Чжоу, – і я сказала “так”.
5. Вона неймовірно багато трудилася
У діалекті Хунань існує вираз, який відмінно описує Чжоу, вважає двоюрідний брат мільярдерки: “ба-де-ман”. Воно означає “людина, яка наважується робити те, чого бояться інші”.
Чжоу поєднує в собі рідкісну комбінацію ініціативності та працьовитості. “Times” описали її робочі звички як “схильні до нав’язливості”.
Штаб-квартира компанії знаходиться на території одного з її виробничих заводів у Чаньше. У просторому офісі Чжоу є двері, що ведуть прямісінько в маленьку квартиру, що дає можливість власниці безперешкодно відвідувати фабрику в будь-який час доби.
6. Вона залишається скромною
Незважаючи на свій чималий статок і величезний успіх, “Times” описує Чжоу Кунфей як саму “чарівність і скромність в одному флаконі”; вона багато мовчить під час зборів і зустрічей, але коли говорить – загальна увага спрямовується тільки на неї одну, а говорить Чжоу в такому командному тоні, що це змушує підлеглих сидіти не ворухнувшись протягом усього зібрання.
“Я не публічна людина, – цитує її слова “SCMP”, – але я думаю, що дуже важливі дві речі: не дозволяти собі впадати в ейфорію, коли Вас переслідує успіх, і не затьмарювати собі життя, коли настають погані часи”.
Білл Мерфі-молодший, Business Insider
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас