Попит на «енергоефективні» кредити зріс удвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит на «енергоефективні» кредити зріс удвічі

Кредит&Депозит
917
В Україні за останні чотири тижні більше 7 тис. громадян стали учасниками державної програми з енергоефективності.
Так українці взяли кредитів на «негазові» котли, енергоефективне обладнання і матеріали на суму майже 120 млн грн. Це вдвічі більше, ніж за попередній місяць. Про це повідомили в прес-службі Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.
У відомстві зазначають, що всього з моменту старту програми, громадянам було надано позик на суму 250 млн грн.
«І це внутрішні засоби, які вже працюють на економіку України. Упевнений, що темпи реалізації програми будуть тільки збільшуватися. Адже жителі міст усвідомлюють необхідність завчасно готуватися до опалювального сезону, утеплювати житло, а держава готова надати їм допомогу. Сьогодні спостерігаємо, що люди вже активізувалися і роблять конкретні кроки у сфері енергозбереження. Більш того, якщо врахувати, що 80% житлового фонду України потребує термомодернізації, то це буде великий патріотичний інфраструктурний проект», – зазначив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
Крім того, до програми енергозбереження активно приєднується влада «на місцях», торгові мережі, підприємства-виробники енергоефективного обладнання і матеріалів, профільні асоціації та міжнародні проекти.
«Партнерські відносини між Агентством, державними банками, виробниками та найбільшими мережами роздрібного продажу енергоефективного обладнання і матеріалів сприятимуть успішній реалізації програм державної підтримки, і як наслідок, зменшення споживання газу та інших енергоресурсів у цілому в Україні», – зазначив пан Савчук.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас