У 2016 році в Україні може з'явитися послуга з перенесення номера мобільного телефону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2016 році в Україні може з'явитися послуга з перенесення номера мобільного телефону

Особисті фінанси
813
Послугу з перенесення номера мобільного телефону (MNP) планують впровадити в 2016 році.
Про це повідомила директор інформаційно – телекомунікаційного напряму УДЦР Вікторія Трощенко, повідомляє прес-служба УДЦР.
За її словами, тема надання послуги MNP, яка дає можливість змінювати мобільного оператора, не змінюючи номера, вже давно обговорюється в суспільстві.
“Але найбільшу актуальність вона зазнала після підписання асоціації з Європейським союзом. Це і дало поштовх до того, що наш український регулятор – Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, планує впровадження послуги в 2016 році”, – йдеться в повідомленні.
За словами Трощенко, потреба в цій послузі є вже сьогодні, а ще більш популярною вона стає в міру розгортання мережі 3G в Україні.
“Люди почнуть звикати до якісних послуг і захочуть отримати таких послуг ще більше. Тому, якщо покриття того чи іншого оператора буде незадовільним, при наявності послуги MNP, оператора мобільного зв’язку можна змінити. Це буде поштовхом для них надавати користувачам більш якісний зв’язок” , – підкреслила Трощенко.
Як відомо, 31 липня 2015 НКРЗІ на своєму засіданні затвердила Порядок надання послуг з перенесення абонентських номерів.
Зазначене рішення буде подано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України та набуде чинності з дня його офіційного опублікування.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас