Україна "підсіла" на газ зі Словаччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна "підсіла" на газ зі Словаччини

Енергетика
1139
Україна в січні-липні поточного року імпортувала 10,7 мільярда кубометрів природного газу, з них 64% (6,9 мільярда кубометрів) надійшли з країн ЄС.
Про це повідомляє прес-служба “Укртрансгазу”, оператора української ГТС.
У липні для потреб українських споживачів було імпортовано 0,6 мільярда кубів природного газу, причому весь обсяг надійшов з території Словаччини.
Станом на ранок понеділка для потреб України природний газ надходить тільки по словацькому газотранспортному коридору в добовому режимі 22,8 мільйона кубів.
Нагадаємо, Україна не вносила передоплату за поставки російського газу в липні, і з 1 числа цього місяця поставки газу на адресу “Нафтогазу України” припинилися. “У зв’язку з тим, що 30 червня 2015 закінчується термін дії додаткової угоди між НАК” Нафтогаз України “і ВАТ” Газпром “, а умови подальшої поставки російського газу в Україну не були узгоджені сьогодні під час тристоронніх переговорів у Відні,” Нафтогаз “ припиняє закупівлю газу у російської компанії “, – заявили 1 липня в” Нафтогазі “.
Як відомо, в українські підземні сховища газу (ПСГ) закачано понад 12 млрд кубометрів газу. За розрахунками міністра енергетики Володимира Демчишина, до початку опалювального сезону в ПСГ бажано накопичити 19 млрд кубометрів газу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас