Українські ТЕС вже завтра залишаться без вугілля, - "Укренерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські ТЕС вже завтра залишаться без вугілля, - "Укренерго"

Енергетика
1650
В ДП НЕК “Укренерго” заявили, що запасів вугілля на теплоелектростанціях залишилося на добу роботи.
Про це повідомив начальник Державної інспекції з експлуатації електричних станцій і мереж, головний державний інспектор з експлуатації станцій і мереж НЕК “Укренерго” Олег Коземко.
За його словами, у більшості електростанцій запасів вугілля вистачить для роботи протягом доби.
“Хочу зазначити, що відбувається з паливом станом на 8:00 сьогодні інформація. Наприклад, на Криворізькій ТЕС залишок вугілля 5 тис. тонн – це для роботи двома енергоблоками протягом доби. Придніпровська ТЕС – 1,4 тис. тонн – це на добу . Слов’янська станція коштує, палива 100 тонн на складі, для роботи в пропускному режимі енергоблоку необхідний добовий витрата – 7 тис. тонн, Зміївська ТЕС – 1,6 тис. тонн – це доба, Курахівська – 31,8 тис. тонн – це теплова електростанція, яка сьогодні працює 6 енергоблоками, бо 4 перебувають у поточному ремонті і витрата добового палива – 12 тис. тонн, самі можете порахувати, на яку кількість діб вистачить 31 тис. і це вугілля газової групи “, – сказав Коземко.
Нагадаємо, раніше “Укренерго” заявило про напружену ситуацію із забезпеченням балансу електроенергії на українських теплових електростанціях (ТЕС).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас