Конституційний суд схвалив особливий статус Донбасу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конституційний суд схвалив особливий статус Донбасу

Світ
1831
У Конституційному суді оголосили рішення суду про відповідність Основному закону проекту змін до Конституції (про децентралізацію). Текст укладення зачитав суддя КСУ Василь Бринцев.
Згідно з рішенням, проект відповідає статтям 157 і 158 Основного закону.
“Запропоновані в законопроекті доповнення розділу 15 перехідних положень Конституції України пунктом 18 не передбачає скасування чи обмеження прав і свобод людини і громадянина”, – йдеться у висновках КСУ.
Для прийняття остаточного рішення Верховній Раді на осінній сесії потрібно 300 голосів депутатів.
Розгляд законопроекту про так званий особливий статус Донбасу та про децентралізацію в Україні КСУ почав 27 липня, а вже 30 липня виніс рішення.
27 липня управління правової експертизи Конституційного суду України дало висновок щодо проекту змін до Конституції, не знайшовши утисків прав громадян в п. 18 Перехідних положень, який говорить: “Особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом”.
У середині липня Рада направила до КСУ проект змін до Конституції. Положення про особливості місцевого самоврядування на окупованих територіях Донбасу є частиною змін до Конституції. Законопроект в цілому спрямований на децентралізацію по всій території України і називається “Проект закону про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації в Україні)”.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас