Державіаслужба анулює низку призначень на авіамаршрути — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державіаслужба анулює низку призначень на авіамаршрути

Світ
256
Комісія Державної авіаційної служби України з розгляду прав на експлуатацію повітряних ліній в четвер вирішила рекомендувати керівнику служби анулювати значна кількість таких прав українських авіаперевізників.
Як повідомили в Міністерстві інфраструктури України, авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України (МАУ) рекомендовано скасувати значну кількість призначень на експлуатацію повітряних ліній відповідно до листа служби щодо підстав анулювання таких прав.
Раніше повідомлялося, що це стосувалося внутрішніх маршрутів Київ – Донецьк і Київ – Сімферополь, а також 104 прав на регулярні міжнародні лінії. Як уточнили в міністерстві, рекомендовано анулювати з цієї кількості всі призначення, крім тих, на яких діють код-шерінгові угоди.
Зокрема, Київ-Единбург, Київ-Манчестер, Дніпропетровськ-Відень, Львів-Відень, Харків-Відень, Києв-Казань, Київ-Краснодар, Київ-Самара, Київ-Уфа, Київ-Єкатеринбург, Київ-Новосибірськ, Кив-Ростов -на-Дону, Київ-Сочі, Київ-Ашхабад.
Крім того, авіакомпанії “Мотор Січ” рекомендовано анулювати права на польоти по семи внутрішнім і двом міжнародними маршрутами. Авіакомпанії “Дніпроавіа”, відповідно до її заявою, планувалося анулювати призначення за трьома внутрішнім, 10 регулярним міжнародним напрямками, а також, відповідно до листа Державіаслужби, по одному внутрішньому і 28 регулярним міжнародним лініях.
Комісія рекомендувала анулювати всі ці призначення, крім маршруту Дніпропетровськ – Тель-Авів. Крім того, авіакомпанії “Роза Вітрів” рекомендовано анулювати права на польоти по 18 міжнародним регулярним маршрутам, авіакомпанії “Атласджет Україна” – по 14 внутрішніми маршрутами.
Авіакомпанії Yanair рекомендовано анулювати 11 прав на польоти в межах України та восьми прав на регулярні міжнародні лінії. Авіакомпанії UM Air рекомендується анулювати права на 23 міжнародні регулярні лінії, компанії “Браво” – на три міжнародні регулярні лінії, компанії “ЮТейр-Україна” – на сім внутрішніх і 35 міжнародних регулярних ліній, відповідно до заяви компанії. Крім того, згідно з листом Державіаслужби, “ЮТейр-Україна” рекомендовано анулювати ще 10 прав на польоти за регулярним міжнародним лініях.
Як повідомлялося, Державіаслужба в червні поточного року повідомила українським авіаперевізникам про можливість анулювання виданих ним призначень на авіамаршрути через невиконання польотів.
Як повідомив тоді голова Державіаслужби Денис Антонюк, авіаперевізники повинні будуть роз’яснити відсутність польотів згідно з раніше виданими призначень, інакше останні будуть анульовані.
Згідно з наказом Державіаслужби “Про затвердження авіаційних правил” Порядок надання та анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній “, анулювання права на експлуатацію повітряної лінії настає, зокрема, при нездійсненні експлуатації лінії протягом 12 місяців або припинення її експлуатації на 12 місяців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас