Аваков хоче негайно скасувати мобілізацію і перевести військових на контракт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аваков хоче негайно скасувати мобілізацію і перевести військових на контракт

Казна та Політика
7680
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що зараз необхідно негайно замінити мобілізацію на контрактну армію.
За словами глави МВС, на призив, обмундирування та навчання новобранців від умовного бухгалтера до середнього солдата йде багато коштів і сил, але при цьому досягти високої кваліфікації воїнів, при поточній мотивації та підготовці мобілізованих, неможливо.
“Армію потрібно зараз і негайно переводити на професійну контрактну основу, знизивши чисельність військ і збільшивши зарплати реальним кваліфікованим військовим, і їх забезпечення. Порядок, підготовленість і мотивація – б’є будь-яку кількість”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.
Міністр упевнений, що у такого підходу є майбутнє, а “у вилову призовників на вулицях і в трамваях – ні”.
“Як міністр і член РНБО виступлю з пропозицією про необхідність реалізації такого підходу без зволікання. Буду звертатися до Верховного головнокомандувача, – додав він.
При цьому Аваков зазначив, що українці навряд чи довірять свої життя якому-небудь невмотивованому зловмиснику, насильно відправленому на фронт.
“Кому можна довіряти всерйоз? Тільки мотивованим, які добровільно уклали контракт профі. Маючи за спиною досвід останніх місяців, впевнений – проблем з формуванням таких сил не буде!” – Підкреслив він.
“Ми недостатньо багаті, щоб не мати професійної армії!” – Підсумував глава МВС.
Нагадаємо, що зараз в Україні йде шоста хвиля мобілізації, яка закінчиться 17 серпня.
Відзначимо, що в багатьох містах українцям вже почали вручати повістки де завгодно – в громадському транспорті, в хостелах, на зупинках, у поїздах і ті.
При цьому варто також зазначити, що кількість добровольців, що йдуть на фронт, значно скоротилося.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас