S&P пророкує новий поворот у розвитку китайської кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P пророкує новий поворот у розвитку китайської кризи

Нерухомість
1698
Спад на ринку нерухомості Китаю цього року може негативно вплинути на банки країни, йдеться в заяві рейтингового агентства Standard&Poors.
Ринок житла в Китаї продемонстрував деяке відновлення: ціни на нерухомість виросли максимальними темпами за 18 місяців, свідчать дані, опубліковані на початку місяця. Однак слабка активність на початку року може мати “негативні наслідки” для внутрішніх китайських кредиторів, говориться в прес-релізі S&P.
“Ми продовжуємо стежити за впливом китайської нерухомості на кредитоспроможність. Ми вважаємо, що ослаблення китайського ринку нерухомості може мати тимчасовий негативний вплив на фінансові установи КНР”, – йдеться в заяві агентства.
“Крім того, ми вважаємо, що безладне регулювання сектора нерухомості в Китаї, матиме істотний негативний вплив на багато банківських організацій регіону, в тому числі самого Китаю”, – наголошується в заяві.
Темпи зростання економіки Китаю в II кварталі склали 7%, зберігшись на рівні перших трьох місяців 2015 року, свідчать дані Національного бюро статистики.
Уряд Китаю очікує збереження зростання економіки цього року на рівні 7%, і результати II кварталу підтвердили реалістичність цих планів, а також ефективність вжитих владою заходів з підтримки ділової активності.
Цей рік виявився важким для другої за величиною економіки в світі. Уповільнення торгівлі, зростання інвестицій і внутрішнього попиту посилюється охолодженням в секторі нерухомості, дефляційним тиском і панікою на ринку останнім часом. Позитивні дані можуть підтримувати впевненість інвесторів в ефективному управлінні Пекіна.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас