Дитячі закордонного паспорта зараз в Україні коштують удвічі дешевше, ніж аналогічні документи для дорослих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дитячі закордонного паспорта зараз в Україні коштують удвічі дешевше, ніж аналогічні документи для дорослих

Особисті фінанси
1737
Дитячі закордонні паспорта зараз в Україні коштують удвічі дешевше, ніж аналогічні документи для дорослих.
Про це повідомив прес-секретар Державної міграційної служби України Сергій Гулько.
За його словами, при оформленні закордонного паспорта на дитину виплачується тільки адміністративна послуга і вартість бланка, що становить 340 гривень 15 копійок.
“Дитячі закордонного паспорта коштують дешевше“дорослих”, адже за них не треба платити державне мито обсягом у 170 гривень. Якщо документ виготовлять не терміново протягом 20 робочих днів, то його вартість 340 гривень 15 копійок. У разі термінового виготовлення – протягом 7 робочих днів вартість становить 435 гривень 30 копійок “, – підкреслив він.
Закордонний паспорт на дитину можна оформити з дня народження на 4-річний термін.
“З 16-ти років буде видаватися повноцінний закордонний паспорт, термін дії якого становить 10 років”, – зазначив він.
Також, в міграційній службі нагадали про правила вивезення дитини за кордон.
“Дитина повинна мати або закордонний паспорт, або у батьків у закордонному паспорті має бути запис, що це їхня дитина. Проїзний дитячий документ поки ніхто не відміняв”, – пояснив А.Гулько.
Також, прес-секретар додав, що до 14 років в дитячі закордонні паспорти не будуть вносити відбитки пальців і електронний підпис.
“З 14 років біометричні дані зможуть вноситися на електронний носій з дозволу батьків”, – додав А.Гулько.
Як підтвердили прикордонники, на даний момент, щоб виїхати за кордон з дитиною діє паралельно дві норми.
“Достатньо мати запис про дитину в закордонному паспорті батьків. З травня нинішнього року подібні записи вже не вносяться, або закордонний дитячий паспорт (синя книжечка – ред.)”, – пояснили прикордонники.
У той же час до 10 червня в анексований Крим дорослих пускали з українськими паспортами, дітей – за свідоцтвом про народження. Тепер потрібен закордонний паспорт, в тому числі і для дітей. Або ж – дитячий проїзний документ (спеціальна синя книжечка для дітей від 3 до 16 років, та ж, що у свідоцтві про народження, тільки з фото) або вклеєне фото в закордонний паспорт батьків.
В’їхати на материк з півострова можна, як і раніше, – за внутрішнім паспортом України або свідоцтвом про народження дитини.
Нагадаємо, за чинним законодавством України, якщо за кордон з дитиною їде тільки один з батьків необхідно мати нотаріально завірений дозвіл від другого батька.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас