Samsung створює в Китаї банк для підтримки «дочок» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung створює в Китаї банк для підтримки «дочок»

Світ
180
Samsung Electronics планує створити в Китаї банк з попередньою назвою China Samsung Finance Corporation для більш ефективного управління капіталом дочірніх підприємств і підтримки субпідрядників.
Це перший випадок створення поодинці для південнокорейського промислового капіталу фінансової компанії в материковому Китаї.
Фінансова корпорація є фінансовою організацією, яка дозволяє оперують в Китаї компаніям управляти грошима своїх дочірніх і афілійованих фірм і забезпечувати ефективність фінансового менеджменту та сервісів. Це також дозволяє «дочкам», що входять до групи, розміщувати депозити і отримувати кредити.
Для того щоб заснувати корпорацію, необхідно отримати дозвіл китайської комісії з регулювання банківської діяльності (CBRC). Згідно з даними китайських фінансових регуляторів і Samsung Group, Samsung Electronics недавно звернулася в CBRC з проханням про дозвіл створити корпорацію China Samsung Finance Corporation. Процедура затвердження статутних документів нової корпорації може бути завершена до кінця цього року.
Можливості фінансової корпорації обмежені межами бізнес-групи. Тим не менш, фінансова організація зможе виступати в якості банку, так як їй дозволяється розміщувати у себе депозити «дочок» і видавати їм кредити.
На відміну від Кореї, де строго обмежена можливість поєднання промислового капіталу і фінансового капіталу, конгломерати в Китаї можуть створити фінансову корпорацію, яка надає і отримує кредити, якщо є дозвіл фінансової влади. За даними китайських фінансових органів, число належать фірмам фінансових корпорацій, заснованих в Китаї, станом на кінець 2014 року становило 174 одиниці. Для Samsung, яка планує розширити свій бізнес в Китаї, побудувавши завод з виробництва напівпровідників у Сіані із загальним обсягом інвестицій 7 трлн юанів ($ 5980 млн), створення подібної організації вкрай важливо.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас