Україна зробила кредиторам нову пропозицію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зробила кредиторам нову пропозицію

Казна та Політика
3697
Україна зробила кредиторам нову пропозицію щодо реструктуризації боргів і чекає відповідь на неї.
Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.
Однак чиновник відмовився озвучувати деталі нової пропозиції (зокрема, чи відмовилася Україна від вимоги про списання частини заборгованості, чому противилися кредитори). Яресько тільки зазначила, що на цьому тижні можуть відбутися переговори.
За її словами, уряд очікує отримати відповідь від кредиторів в найближчі дні.
Нагадаємо: минулої середи офіційний представник МВФ Джеррі Райс заявив, що 31 липня може відбутися засідання ради директорів Фонду, на якому розглядатиметься питання України. При цьому він зазначив, що МВФ сподівається на прогрес у переговорах між Україною та кредиторами про реструктуризацію боргів до вказаної дати.
При цьому за даними джерела агентства Bloomberg, керівництво МВФ попередньо вирішило схвалити виділення Україні другого траншу кредиту після прийняття Верховною Радою низки законів, передбачених програмою співпраці.
На думку експертів агентства Moody’s, якщо до моменту вересневого перегляду програми МВФ уряд України і приватні кредитори не досягнуть угоди по реструктуризації боргів, тоді офіційний Київ може утриматися від погашення 23 вересня облігацій на 500 млн дол, випущених в 2010 році.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас