НБУ спростив PayPal вхід в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ спростив PayPal вхід в Україну

Фінтех і Картки
3034
Національний банк спростив доступ для міжнародних систем інтернет-розрахунків на ринок України і розширив можливості для використання електронних грошей, випущених нерезидентами.
Про це йдеться у постановах Нацбанку №480 і №481 від 24 липня 2015 року.
Зокрема постановою № 480 визначено умови внесення до реєстру платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури відомостей про міжнародні системах інтернет-розрахунків (наприклад, PayPal, ApplePay, GoogleWallet та ін.), що створює підґрунтя для початку діяльності в Україні таких міжнародних систем.
Крім того, спрощена процедура отримання небанківськими фінансовими установами ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків і процедура реєстрації учасників міжнародних платіжних систем, створених нерезидентами завдяки оптимізації переліку документів, які повинні надаватись цими особами в Національний банк.
Постановою № 481 Національний банк створив передумови для можливості здійснення громадянами України розрахунків з торговцями-нерезидентами електронними грошима, випущеними емітентами-нерезидентами, а також для прийому торговцями-резидентами від покупців-нерезидентів електронних грошей, випущених емітентом-нерезидентом.
Зокрема передбачена можливість здійснення розрахунків електронними грошима, випущеними за межами України, для їх використання в міжнародній системі інтернет-розрахунків за умови, що введення/виведення коштів в/з такої системи здійснюється з/на рахунки в банках.
Крім того, Національний банк збільшив граничну суму розрахунків електронними грошима протягом календарного року (з 35 тис. до 62 тис. гривень).
Як повідомляло агентство, раніше НБУ лібералізував видачу індивідуальних ліцензій фізособам для деяких валютних операцій.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас