У МЕРТ допускають дострокове скасування імпортного збору, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МЕРТ допускають дострокове скасування імпортного збору, - ЗМІ

Казна та Політика
706
У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі допускають можливість дострокової відміни імпортного збору.
Про таку можливість на своїй фейсбук-сторінці пише торговий представник України Наталія Микольська.
“В даний час МЕРТ закінчує такий аналіз і питання дострокової відміни (раніше ніж 31.12.2015) і вийде з відповідною позицією найближчим часом”, – пише вона.
Нагадаємо, уряд наприкінці лютого ввів тимчасові заходи для стабілізації платіжного балансу у вигляді збору з імпорту за ставками 10% і 5%.
Згідно з домовленостями українського уряду з МВФ їм ЄС імпортний збір повинен бути скасований до кінця нинішнього року. Минулого тижня заступник міністра фінансів Олена Макеєва заявила, що уряд вже визначився щодо термінів скасування імпортного збору. “Уже прийнято рішення, що він буде скасований з 1 січня 2016 року”, – сказала вона.
Разом з тим, як зазначають джерела в уряді, ряд відомств підтримують ідею дострокової відміни збору. Це пов’язано з тим, що хоча імпортний збір збільшує бюджетні надходження, він негативно впливає на економіку, в тому числі і на експорт.
“Цей збір робить неконкурентним на зовнішніх ринках українську продукцію, де частка імпортної сировини перевищує 20%”, – відзначає джерело “ЄвроПравди”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас