Яресько назвала першочергові пріоритети Мінфіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько назвала першочергові пріоритети Мінфіну

Казна та Політика
1058
Пріоритетними галузями у роботі Міністерства фінансів України є завершення реструктуризації зовнішніх комерційних зобов’язань, подання до вересня податкової реформи, підготовка на її базі проекту Державного бюджету на 2016 рік, введення ІТ-платформи “Прозорий бюджет”.
Про це міністр фінансів Наталія Яресько повідомила на своїй сторінці в Facebook.
“За ці сім місяців ми зробили багато. Але ми не маємо ілюзії, що ми вже виконали більшу частину своєї роботи. Навпаки, це – лише початок. Ми усвідомлюємо зовнішні та внутрішні ризики, що загрожують сьогодні Україні”, – запевнила Н.Яресько.
При цьому вона заявила про чітке бачення, як можна врахувати і запобігти негативним впливам.
“Найближчими нашими пріоритетами є: для зниження тиску на платіжний баланс країни завершити реструктуризацію зовнішніх комерційних зобов’язань; до вересня представити своє бачення податкової реформи, мета якої – розширення податкової бази, спрощення адміністрування й сплати податків, детінізація економіки, створення більш справедливого податкового навантаження всередині країни, а також забезпечення сприятливого інвестиційного клімату в Україні; на базі нової податкової реформи та з урахуванням подальшої фіскальної децентралізації, маємо підготувати проект державного бюджету на 2016 рік”, – зазначила Н.Яресько.
З її слів, бюджет наступного року має значно посилити соціальний захист наших громадян та забезпечити фінансування оборони на рівні поточного року в 5% від ВВП.
“В умовах складної економічної ситуації зробити це буде можливо лише за умови дуже консервативної політики щодо інших видатків, про що ми будемо всі розмовляти зі всіма без виключення міністерствами. Наша мета- досягти у 2016 році цільового показника дефіциту бюджету у 3,75% ВВП”, – додала вона.
Також міністр фінансів назвала серед основних пріоритетів забезпечення відкритості роботи відомства для суспільства. “Для чого ми маємо запровадити революційну ІТ-платформу “Прозорий бюджет”, де всі транзакції з державними коштами мають бути онлайн”, – написала голова Мінфіну.
Н.Яресько висловила сподівання, що всі ці кроки мають забезпечити подальше оздоровлення системи державних фінансів та допомогти закласти підвалини для відновлення економічного зростання вже в 2016 році.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас