Понад 50% житла бізнес- і еліт-класу в Києві купують іногородні, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 50% житла бізнес- і еліт-класу в Києві купують іногородні, - експерт

Нерухомість
760
Більш ніж 50% житла бізнес-класу і еліт-класу в Києві купують жителі з інших регіонів країни, переважно зі східних регіонів України, повідомляється в прес-релізі житлового комплексу (РК) Park Stone (Київ) з посиланням на керівника відділу продажів ЖК Дмитра Шостю.
“У 60% випадків готові апартаменти купують з метою інвестицій і здачі в оренду: люди намагаються зберегти свої заощадження шляхом вкладення коштів у якісну і дорогу нерухомість, яка, на їхню думку, завжди буде користуватися попитом. Але наскільки ємним буде ринок оренди престижного житла в найближчі роки, спрогнозувати складно”, – цитується в повідомленні Д.Шостя.
За його словами, найбільшим попитом у покупців житла бізнес- і еліт-класу в столиці користуються квартири площею 85-150 кв. м в Печерському районі.
Незважаючи на те, що з початку 2015 р. прайсові ціни в столичних житлових будинках бізнес- і преміум-класу стабілізувалися і закріпилися на рівні $2-4 тис. за 1 кв. м, попит на таке житло в червні-липні зріс на 7-10%, додав Д.Шостя.
При цьому він зазначив, що купується таке житло в Києві за готівкові кошти, а це дозволяє покупцям істотно торгуватися, знижуючи початкову вартість на 10-25%.
Стабільно високий попит з боку іногородніх та переселенців зі сходу України на таку нерухомість у столиці став несподіванкою для багатьох учасників ринку, додав Д.Шостя.
“Очікування були високими в перші місяці, коли процес внутрішнього переміщення тільки починався. До весни тренд пішов на спад: всі хто хотів і міг, особливо серед потенційних покупців елітного житла, вже виїхали”, – пояснив він колишнє бачення ситуації учасниками ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас