У турагентствах пропонують, як убезпечити клієнтів від банкрутства турфірм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У турагентствах пропонують, як убезпечити клієнтів від банкрутства турфірм

Особисті фінанси
1013
Туроператори пропонують створити спільний фонд, який зможе застрахувати туриста від банкрутства або інших фінансових проблем турфірм.
Про це на прес-конференції в Києві сказав представник Асоціації лідерів турбізнесу України Володимир Щупак.
«Для надання безпеки туристів сьогодні в Україні потрібно внести законодавчі зміни щодо діяльності туристичних операторів у плані фінансових гарантій їх діяльності, також потрібно змінювати систему взаємостосунків між туроператорами та мережами туристичних агенцій… Тому пропонуємо створити спеціальний фонд, який гарантуватиме страхову фінансову безпеку туристу», – заявив він.
Щупак пропонує наслідувати досвід англійців та німців – створити спеціальний фонд між самостійними організаціями і авіакомпаніями, який гарантуватиме повернення грошей туристам і організує повернення всіх туристів з-за кордону у випадку фінансової неспроможності або інших проблем того чи іншого туроператора.
Він пояснив, як ця система працює: «Кожний туроператор має сплачувати до цього фонду певну суму грошей. Такий фонд у разі банкрутства навіть великих фірм зможе покрити всі витрати і повернути гроші туристам… Кожний турист має бути застрахований на суму в 10 тис. євро».
Експерт пропонує починати з 1 млн. євро для туроператорів. На його думку, «ця сума дозволить хоча б зняти напругу і вивезти туристів із-за кордону. Вона повинна покрити тижневий об’єм чартерних операцій середнього за величиною оператора».
З такою пропозицією експерти виступлять перед Кабміном у вересні. Якщо законопроект схвалять, то перші зміни вже можна очікувати навесні 2016 року.
Як повідомили Укрінформу експерти, банківська гарантія у 20 тис. євро для туроператора з виїзного туризму в Україні не може покрити і 50 придбаних турів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас