В Україні тотальна бідність серед працюючого населення, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні тотальна бідність серед працюючого населення, - експерт

Казна та Політика
2779
Абсолютна більшість українських пенсіонерів живуть за межею абсолютної бідності, розповів експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко під час прес-конференції. Він так само додав, що за офіційною статистикою в Україні за останній рік спостерігається 60% -а річна інфляція, а через практично триразову девальвацію національної валюти більша частина громадян України знаходиться на порозі бідності.
“В Україні тотальна бідність серед працюючого населення – каже Гаврилечко – середня зарплата набагато нижче ніж 510 доларів, це межа бідності – споживання на 17 доларів на день. Пенсіонери ж споживають менше, ніж 5 доларів на день. Вони просто-напросто вмирають з голоду, тільки повільно, не дивлячись на те, що більшу частину того, що вони отримують у вигляді страхових виплат і пенсій, йде саме на харчування “.
Нагадаємо, що раніше Верховною Радою України був прийнятий законопроект, згідно з яким стало можливим автоматично нараховувати субсидії на оплату житлово-комунальних послуг пенсіонерам та інвалідам.
За словами народного депутата від радикальної партії Олега Ляшка, який виступив співавтором цього законопроекту, прийнятий документ дозволить 14 млн українців отримати субсидії автоматично.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас