Lexus створила прототип автомобіля, що змінює забарвлення кузова в залежності від серцевого ритму водія (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lexus створила прототип автомобіля, що змінює забарвлення кузова в залежності від серцевого ритму водія (відео)

Технології&Авто
1987
Компанія Lexus обладнала один зі своїх автомобілів RC-F оригінальною системою персоналізації. Вона дозволяє змінювати забарвлення кузова в залежності від серцевого ритму водія.
Цей концептуальний проект був створений підрозділами Lexus Australia і M&C Saatchi Australia. Основна його мета – створити більш глибокий зв’язок між автомобілем і водієм.
Концепт автомобіля Lexus RC-F був покритий електролюмінесцентною фарбою, яка світиться при подачі на неї електричного струму. Кузовні панелі підключені до плати, яка збирає дані з сенсорів, прикріплених до тіла водія.
В результаті, при зміні стану водія змінюється і свічення фарби. Наприклад, коли пульс водія прискорюється або сповільнюється, відповідним чином збільшується або зменшується свічення фарби або окремих кузовних елементів.
Lexus розглядає даний проект в якості кроку до створення автомобіля, здатного розпізнавати емоції водія. Наприклад, автомобіль зможе виявляти втому або агресивний стан водія і реагувати відповідним чином, тим самим запобігаючи нещасним випадкам або безвідповідальному водінню.
Поки що даний автомобіль із змінним підсвічуванням є єдиним прототипом. Lexus не планує впроваджувати таку систему в інші автомобілі.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас