Дельта Банк вивів 4 млрд гривень в Латвію і Нідерланди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дельта Банк вивів 4 млрд гривень в Латвію і Нідерланди

Кримінал
7345
Дельта Банк в 2014 році вивів близько 4 млрд гривень рефінансування на рахунки 12 українських компаній у банках Латвії та Нідерландів.
Про це стало відомо з судового розгляду за позовом Генеральної прокуратури, повідомляє “Лівий берег” з посиланням на “Першу інстанцію”.
У березні цього року глава НБУ Валерія Гонтарєва розповіла, що навесні 2014 при керівнику Степану Кубіву Нацбанк виділив “Дельті” 4 млрд гривень рефінансування під заставу кредитного портфеля з коефіцієнтом 0,25, тобто теоретично сума кредитів в 4 рази більше суми рефінансування. “Дельта” так і не повернув цих грошей.
Як з’ясувалося, за ці гроші банк накупив доларів і перерахував їх за кордон на користь 12 пов’язаних між собою українських підприємств. При цьому, як встановили слідчі, окремі топ-менеджери цих компаній одночасно є співробітниками ПАТ “Дельта Банк”.
За рішенням Печерського суду дозволена позапланова ревізія фінансово-господарської діяльності ПАТ “Дельта Банк” з 2012 року по березень 2015 року. Одночасно дозволені зустрічні перевірки в компаніях “Трансінвест України”, “Ріал Істейт Компані”, “Еплада”, “ТІ ЕЛ СІ Системс”, “САБ-Р”, “Український Бізнес-Франчайзинг”, “Боні і Клайд”, “Мерчант Хауз “,” Зерноінтерторг “,” Агроновоком “,” Віса-Нова “,” Домо-тех-опт “,” Іллічівський зерновий порт “,” Яблуневий дар “,” Танк Транс “,” СтройБуд Іллічівськ “.
Частина компаній замішані у виведенні рефінансування за кордон, частина є боржниками банку, які припинили свої зобов’язання, пославшись на сумнівний залік зустрічних вимог з іншими особами.
Нагадаємо, банк “Дельта” входив в топ-5 найбільших українських банків, мав статус системного банку. Станом на 1 січня активи банку “Дельта” становили 60300 млн гривень (більше тільки у ПриватБанку, Ощадбанку та Укрексімбанку).
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас