Ремонт доріг збирають фінансувати за рахунок митних платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ремонт доріг збирають фінансувати за рахунок митних платежів

Казна та Політика
721
Верховна Рада прийняла за основу законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо проведення експерименту з ремонту доріг, зокрема, траси Одеса – Рені.
За відповідне рішення проголосував 241 народний депутат.
“Установити, що у порядку експерименту в Одеській області з фінансування реконструкції автомобільної дороги Одеса – Рені, у Волинській та Львівській областях з фінансування поточного ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Львів – Радехів – Луцьк, ділянки Львів – Сколе автомобільної дороги загального користування державного значення Київ – Чоп та дороги Сколе – Славське 50% від суми перевиконання щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що стягуються при митному оформленні товарів на територіях Одеської, Волинської та Львівської областей, направляються у спеціальні фонди відповідних обласних бюджетів у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України”, – свідчить законопроект.
У ході обговорення законопроекту народний депутат Степан Кубів (фракція партії “Блок Петра Порошенка”) зазначив, що відповідні зміни будуть діяти з першого дня місяця, наступного за місяцем опублікування закону, і втратять чинності 1 січня 2017 року.
“Прийняття зазначеного закону дозволить поліпшити транспортну інфраструктуру та позитивно вплине на соціально-економічний розвиток Одеської, Волинської областей”, – сказав він.
Депутат від цієї ж фракції Віктор Пинзеник, у свою чергу, зазначив, що виключно законом про держбюджет визначається розмір і цільове призначення витрат.
“Це норма Конституції. Конституція – це закон прямої дії. Тому жодними бюджетними кодексами, іншими кодексами не можуть розподілятися бюджетні витрати”, – сказав він.
Депутат Олег Ляшко також висловив сумнів у правильності положень законопроекту і зазначив необхідність наявності бюджетної дисципліни. Крім того, за його словами, дороги повинні ремонтуватися у всіх областях. “Тому давайте діяти за законом: прийняли в першому читанні, взяли до другого читання, допрацьовуємо”, – сказав він в ході обговорення документа.
Тим часом член депутатської групи “Партія “Відродження” Антон Кіссе підкреслив, що дорога Одеса – Рені йде в напрямку Бухареста і має важливе значення.
“Обсяги перевалки продукції в Ренійському порту впали більш ніж на 20% тільки за місяць. Сьогодні цей порт повністю ізольований, українська Бессарабія сьогодні практично відрізана від материкової частини”, – сказав він на підтримку законопроекту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас