Радянські значки продають у США за 1650 доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радянські значки продають у США за 1650 доларів

Світ
4297
Торговці спадщиною радянського минулого активно освоюють американський інтернет-аукціон ebay. За останній місяць там були розміщені сотні оголошень про продаж картин в дусі соцреалізму, статуеток Леніна, ювілейних рублів.
Один з найбільш дорогих лотів – значок делегата з’їзду рад УРСР 1921 року, стартова ціна на нього $1650.
Значок Червоного хреста УРСР тих же років продають всього за $279. За $1100 продається прапор 9-го механізованого Києво-Житомирського корпусу кінця 60-х, а за карбований метровий герб СРСР, явно знятий з держустанови, просять $349,97.
Бюстики і статуетки Леніна коштують від $ 20 за штуку, причому це вельми ходовий товар – оголошення про їх продаж довго на сайті не затримуються.
Більшість оголошень мають українську прописку, приблизно чверть – із США. «Потік туристів в Україну дрібніє, продавати сувеніри на Андріївському узвозі скоро буде неможливо в принципі – тут і проявили активність вихідці з України, які проживають у США та країнах ЄС. Товари для них пересилають українські торговці-посередники, – пояснив Борис Н., що продає символіку на українських аукціонах. – Поки в Україні не запрацює система Paypal, що дозволяє здійснювати електронні платежі, підключитися до переказів на ebay неможливо, тому зростає ринок посередників ».
До речі, днями НБУ відзвітував про переговори з Paypal – заступник голови Нацбанку Владислав Рашкован повідомив, що керівники підрозділів вирішили внести зміни до реєстраційних документів і положення про електронні гроші в Україні, щоб прискорити прихід розрахунків в Україні.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас