Греції встановили дедлайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греції встановили дедлайн

Казна та Політика
3701
Доля Греції в єврозоні вирішиться 12 липня, під час позачергового саміту ЄС.
Про це йдеться в заяві президента Європейської ради Дональда Туска за результатами зустрічі лідерів країн Євросоюзу.
“Грецький уряд найпізніше у четвер, 9 липня, детально представить свої пропозиції щодо всеосяжних і конкретних реформ для оцінки трьох інститутів, які потім будуть представлені Єврогрупі”, -зазначив він.
“Глави держав і урядів зберуться в неділю 12 липня”, – йдеться в заяві Туска.
Президент Європейської ради підкреслив, що всі сторони відповідальні за “нинішній статус-кво”.
“Саме тому я сьогодні закликав усіх лідерів, щоб спробувати знайти консенсус, який буде нашим спільним успіхом, при якому не буде переможених або переможців”, – зазначив він.
“Якщо цього не відбудеться, це означатиме кінець переговорів з усіма можливими наслідками, у тому числі” найгірший сценарій “, де ми всі втратимо”, – підкреслив Туск.
“Неможливість досягти угоди може призвести до банкрутства Греції і неспроможності банківської системи. І напевно, це буде найбільш болючим для грецького народу”, – зазначив він.
“Я не сумніваюся, що це вплине на Європу і в геополітичному сенсі. Якщо у когось виникли ілюзії, що це буде не так, вони наївні”, – підсумував Туск.
“Сувора реальність полягає в тому, що у нас є тільки п’ять днів, щоб знайти остаточну угоду. До цих пір я уникав говорити про терміни. Але сьогодні я повинен сказати голосно і ясно, що остаточний термін закінчується на цьому тижні”, – підкреслив він .
Як відомо, грецька делегація не представила нових пропозицій на зустрічі міністрів фінансів єврозони в Брюсселі.
Очікується, що Греція подасть новий запит на отримання середньострокового кредиту з Європейського фонду фінансової стабільності.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас