НБУ відзвітував про виконання банками планів щодо докапіталізації за підсумками стрес-тестування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відзвітував про виконання банками планів щодо докапіталізації за підсумками стрес-тестування

Казна та Політика
1239
Національний банк констатує виконання 13 з 18 банків планів щодо докапіталізації за підсумками стрес-тестування, що проводилося в 2014 році.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
Торік Національним банком здійснено діагностичне обстеження 34 найбільших за розміром активів банків.
Перевірка включала оцінку якості активів, поточної і перспективної платоспроможності банків з метою визначення необхідних обсягів їх докапіталізації.
За результатами обстеження 18 банків потребували прийнятті низки заходів, спрямованих на забезпечення достатності регулятивного капіталу, які вони повинні були виконати в термін до 1 липня 2015 року.
З цього числа 5 банків не змогли витримати погіршення економічної ситуації, втратили ліквідність і протягом 2014 – 2015 віднесені до категорії неплатоспроможних.
Решта 13 – забезпечили виконання розроблених бізнес-планів.
В даний час продовжується нове діагностичне обстеження 20 найбільших українських банків в рамках спільної з Міжнародним валютним фондом програми розширеного фінансування (Extended Fund Facility Arrangement, EFF).
Якщо за результатами обстеження буде виявлено неплатоспроможність окремих банків, то вони повинні будуть збільшити свій капітал.
Як повідомляло агентство, Нацбанк оцінює необхідну докапіталізацію 9 найбільших банків в 56 млрд гривень за результатами стрес-тестування, яке проходило в 2014 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас