Нацрада скоро почне штрафувати телеканали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацрада скоро почне штрафувати телеканали

Казна та Політика
418
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вперше отримає реальний механізм впливу на телерадіокомпанії – можливість стягувати штрафи.
З набранням чинності відповідного розпорядження Кабміну Нацрада зможе нарешті повністю дотримуватися процедури покарання – і після винесення попередження, а потім – стягнення штрафу, подавати до суду з метою позбавити порушника ліцензії.
Про це розповів голова Нацради Юрій Артеменко.
“Нарешті Національна рада зможе застосовувати штрафи. Кажу «нарешті», оскільки вже більше десяти років ми маємо закон про телебачення, і в ньому передбачено, що Нацрада має право застосовувати штрафи, встановлювати їх розмір, погоджувати це в Кабміні. Але чомусь протягом усіх цих десяти років ні Нацрада, ні Кабмін не вносили положення про штраф … Ми запропонували чисті, прозорі правила. Три категорії: за дрібне порушення – 5%, за середнє – 10% і за велике – 15% від вартості ліцензії “ , – сказав Юрій Артеменко.
Він додав, що суд вимагає дотримання процедури: спочатку потрібно зафіксувати порушення, потім винести попередження, а потім накласти штраф. І тільки після цього в разі чергового порушення Нацрада може подавати на телерадіокомпанію до суду.
Артеменко також уточнив, що запропоновані Нацрадою штрафи Кабмін погодив на строк до двох місяців і рекомендував надалі їх підвищити.
“Кабмін погодив нам ці розміри на два місяці. Але сказав, що необхідно ці штрафи робити великими. Це була позиція прем’єр-міністра”, – сказав голова Нацради.
За словами Артеменка, Яценюк вважає, що, зокрема, для таких телеканалів, як “Інтер” або “1 + 1”, порушення третьої категорії – 15% від вартості ліцензії – замалі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас